top of page
SF0A8924-3.jpg

Over mij

Gepassioneerd. Geduldig. Volhardend.

Mijn naam is Vikki en ik woon met mijn gezin in het Noord-Brabantse Hank.

In 2013 kreeg ik mijn eerste hond, een bruine labrador genaamd Gio en in 2014 kwam ik in aanraking met de wereld van het neuswerk.

Ik ben begonnen met praktijkspeuren bij Pieter van Ommen in 2014. Vanaf de eerste les heb ik mij verbaasd over de mogelijkheden van de neus van de hond. Ik trainde om de week zelf en liep daarnaast vaak sporen uit voor andere cursisten. 

In 2015 leerde ik het reddingshondenwerk kennen. Al snel werd dit een nieuwe hobby waarbij ik fanatiek heb getraind in zowel de sportkant als de inzetkant. Vanaf 2020 werd het trainen steeds lastiger te combineren met mijn gezin. Hoewel ik het nog steeds één van de mooiste disciplines vind beoefen ik dit momenteel niet meer actief. 

Tijdens de corona periode, toen de trainingen stil lagen, ben ik mij gaan verdiepen in detectie met mijn Vizsla Odi. Detectie is een perfecte discipline om in en rondom het huis te doen. Wat begon als een corona hobby werd al snel een nieuwe passie.

Het neuswerk met de hond is inmiddels echt mijn passie geworden. Ik verbaas mij elke keer weer over hoe snel honden het oppakken en wat ze met de neus allemaal kunnen vinden. 

Door de ervaringen die ik heb opgedaan wilde ik mijn passie niet meer alleen voor mijzelf houden maar delen met zoveel als mogelijk andere honden en baasjes.

Opleidingen

Door middel van diverse opleidingen en cursussen blijf ik mij graag doorlopend ontwikkelen op het gebied van gedrag & training.

KEURMEESTER DETECTIE

Nederlandse Speur en Detectiebond

Start  in 2024

INSTRUCTEUR NOSEBEDIENCE

Nederlandse Speur en Detectiebond

Start Januari 2024

GEVORDERDE INSTRUCTEUR DETECTIE

Nederlandse Speur en Detectiebond

Start November 2023

MODULE PERSONEN AFZOEKEN

Nederlandse Speur en Detectiebond

Oktober 2023

Instructeur detectie

Tinley

Maart 2023

Basis instructeur speuren

Nederlandse Speur en Detectie bond

Februari 2023

Instructeur reddingshonden

Tinley

September 2022

Basis instructeur detectie

Nederlandse Speur en Detectie Bond

April 2022

Aspirant instructeur praktijkspeuren

Cor Oldenburg

Januari 2022

Basis instructeur neuswerk

Tinley

Januari 2022

Kynologisch instructeur 

Tinley

Module 1 & 2 in 2021

bottom of page