SF0A8924-3.jpg

Over mij

Gepassioneerd. Geduldig. Volhardend.

Mijn naam is Vikki en ik woon met mijn gezin in het Noord-Brabantse Hank.


Hoewel ik vanaf jongs af aan gek ben op honden, ben ik er niet mee opgegroeid. Ik keek naar de TV programma's van Martin Gaus en fantaseerde over het hebben van een eigen hond. Helaas wilden mijn ouders géén eigen hond. Wel kwam er incidenteel een logeerhond die ik dan trouw elke ochtend uitliet.

Pas in 2013 kreeg ik mijn eerste hond, een bruine labrador genaamd Gio. Ik ben gelijk begonnen met de puppycursus en niet meer gestopt met trainen. Ik ben begonnen met gehoorzaamheid en jachttraining. Hoewel ik jachttraining zelf erg leuk vond merkte ik dat Gio het minder naar zijn zin had.


Toen ik hoorde over praktijkspeuren heb ik een proefles gevolgd bij Pieter van Ommen waarna ik al snel verkocht was. Ook Gio bleek erg veel plezier uit het speuren te halen en samen hebben we heel wat sporen uitgelopen.


Na een periode op menselijke geur te hebben gespeurd heb ik ook nog een periode op hondengeur gespeurd waarmee we inzetbaar waren voor vermiste honden.

In 2015 kwam ik naast het praktijkspeuren in aanraking met het reddingshondenwerk. Ook dit bleek Gio heel erg leuk te vinden en de afgelopen jaren hebben we hier erg fanatiek in getraind. In 2018 hebben we het inzetexamen voor urgente vermissingen mogen behalen.

Inmiddels train ik met Gio geen vlakte zoekacties meer en ben ik het praktijkspeuren weer op gaan pakken.

In 2018 kwam onze Vizsla Odi, een echt werkhondje in hart en nieren. Met hem ben ik gelijk begonnen in het reddingshondenwerk.

Door de vele jaren training heb ik inmiddels een gedegen basis aan kennis opgedaan. Om mijn kennis en ervaring nog meer uit te breiden ben ik inmiddels begonnen met het volgen van enkele opleidingen en cursussen.

 

Opleidingen

Kynologisch instructeur 

Tinley

29 september 2021 gestart met de opleiding. Module 1 afgerond.

Basis instructeur neuswerk

Tinley

Januari 2022 afgerond

Instructeur reddingshonden

Tinley

Staat gepland voor september 2022

Aspirant instructeur praktijkspeuren

Cor Oldenburg

10 januari 2022 gestart met de opleiding

Instructeur detectie

Nederlandse Speur en Detectie Bond

April 2022 afgerond

Door middel van diverse opleidingen en cursussen blijf ik mij graag doorlopend ontwikkelen op het gebied van gedrag & training.