top of page
SF0A8897-2.jpg

Detectie

Een leuke uitdaging voor baas en hond.

Detectie staat het meest bekend om de honden die naar drugs, explosieven of geld zoeken. Maar wist je dat honden naar veel meer kunnen zoeken? Ook jouw huishond kun je trainen om te zoeken naar een specifieke geur zoals steranijs of kardemom.

Tijdens de detectietraining leer je stap voor stap hoe je hond in een line-up de juiste box met geur kan verwijzen. Bij het stijgen van het niveau worden ook de opdrachten voor de hond lastiger. Zo leer je ook hoe een hond systematisch een geurmuur afzoekt en hoe je een gehele ruimte doorzoekt.

Als je wilt kun je toewerken naar de examens & wedstrijden volgens het systeem van de Nederlandse Speur en Detectiebond. Ik streef ernaar om twee maal per jaar een examen te organiseren.


Het werken met de neus is voor honden een mentale uitdaging waar ze veel voldoening uithalen. Het snuffelen heeft een kalmerende effect op het gedrag van je hond.

 

Lessen 2024

Detectie

Tijdens deze lessen werken we één op één. Zo is er alle aandacht voor jou en je hond om alle stappen netjes aan te leren en eventuele hobbels die we tegenkomen samen glad te strijken.

Naast de oefeningen krijg je ook uitleg over de werking van geur en de neus.

Lesduur: 30 minuten

Lesdagen: Maandag & dinsdag avond

Kosten: €27,50 per losse les 

  5 lessenkaart privé  €125 

Locatie: Gorinchem (binnen)

Wil je meer informatie of een les inplannen? Neem dan contact op

bottom of page