top of page
SF0A8736-2.jpg

Praktijkspeuren

Versterk de band tussen jou en je hond

Elke hond is geboren met een geweldige neus die ze graag gebruiken. Iedere hond kan dan ook speuren! Het is fysiek laag belastend waardoor het geschikt is voor elke leeftijd, van jong tot oud. Zelfs wanneer je hond last heeft van HD of andere fysieke beperkingen is speuren een uitermate geschikte sport om je hond uit te dagen. Voor onzekere honden of honden met een rugzak is speuren een fijne en veilige manier om het zelfvertrouwen te vergroten.

Speuren is een hele leuke manier om samen met je hond te werken en ze mentaal uit te dagen. Bij praktijkspeuren leer je de hond een specifieke geurspoor uit te werken en te volgen. Hierbij negeren ze de sporen van andere mensen of dieren. Als geleider leer je de hond lezen en de lijn op de juiste manier te hanteren. Jullie zullen als team moeten samenwerken om de voorwerpen en de spoorloper te vinden!

Als jullie de smaak te pakken hebben kunnen we ook toewerken naar het meedoen aan examens.

Benodigdheden
– een (Y) tuig
– water voor de hond
– lange lijn 5 of 10 meter

Lessen 2024

Praktijkspeuren

Tijdens deze lessen werken we één op één. We beginnen met de techniek van het aanleren en werken steeds meer toe naar het zelfstandig en nauwkeurig uitwerken van een langer spoor. Onderweg leren we de honden om verloren voorwerpen te vinden en te verwijzen.
 

Daarnaast krijg je tijdens de lessen theorie over alles wat je moet weten over de neus, geur en speuren. 

Lesduur: 30 of 60 minuten

Lesdagen: Zondag

Kosten: - 30 minuten €25 
                - 60 minuten €45 

Locatie: Oosterhout (bos)

LET OP: Momenteel heb ik geen plek voor nieuwe cursisten speuren. Wel is het mogelijk om je op de wachtlijst te laten plaatsen (d.d januari 2024)

Wil je meer informatie of een les reserveren? Neem dan contact op!

bottom of page